tv3-luksus-faeldenNÅR MAN ser programmet Luksusfælden på tv3, rammes man hurtigt at en dejlig følelse af ro. Primært fordi man ikke er i samme situation som de stakkels deltagere. Der hvor jeg undres er når firmaer som GE-Moneybank og Ekspres-lån får lov at reklamere i selv samme reklameblok som ligger inde i programmet (i øvrigt en irritation som er brok værdig). Tv3 vælger altså at sende et program som fraråder os at optage dyre forbrugslån, men har ikke noget imod at reklamere for “det du lige mangler DER”.

MÅSKE ER det tv3’s måde at sikre sig deltagere til selve programmet? Først nogle eksempler på hvor forgældede visse mennesker er, hvilket efterlader en følelse af puha-godt-det-ikke-er-mig, men samtidig også en hmm-jeg-kan-da-godt-lige-bruge-tyve-tusind-til-en-dejlig-rejse-følelse skarpt efterfulgt af en Elgiganten-reklame hvor afdragsfrie lån frister seerens nu afvæbnede sunde fornuft. “Jeg er jo ikke lige så langt ude som dem i fjerneren!”– tænker seerne. Særligt i denne omgang økonomiske usikkerhed, er det ikke særlig smart at optage unødvendige lån og jeg håber ikke det er forsætteligt fra tv3’s side – det ville jo degradere dem som kyniske, som om de kun er interesseret i penge. Men det kan da ikke have sin rigtighed…vel?

EN TING er sikkert, og det er at de banker, firmaer og foreninger som udlåner penge til så høje renter, ikke er særligt bekymrede over finanskrisen.

U