I FREDAGS var jeg til en privatfest, inviteret til klokken 20:00. Jeg havde nærmest det ene ben ude ad døren, da det til min rædsel går op for mig, at jeg er alt for tidligt på den. Det ville tage mig cirka en halv times tid i rejsetid, og klokken var halv otte. Det passer jo meget godt så? Nej, for man kommer ikke til tiden til en fest. Det gør man bare ikke. Det er kikset at være den første der dukker op. Jeg løste problemet ved, at finde en sandwich, og handle lidt øl og røg. Jeg ankom til festen halv ni. Heldigvis var jeg ikke helt den første. Der var faktisk en anden, meget rar og smuk mand, som ankom på præcis samme tidspunkt. Men vi var de første. De mest nederen. Dem som ikke har bedre ting at tage sig til. Fem andre havde været der til spisning, så det var heldigvis ikke så slemt. Men prøv lige at indstille forestillingsevnen til et scenario, hvor værten ikke selv var hjemme, ikke havde nået at gøre ordentligt klar til festen eller ikke brød sig om gæster der ankom for tidligt (dvs. til tiden)?

NÅR JEG holder en fest, og inviterer til klokken otte, så er jeg færdig i mindst en time før. Jeg går rastløst rundt og hører musik, drikker en øl, SMS’er og sidder på fjæsbog. Alene. Når klokken rammer de otte aftenslag, begynder jeg at blive endnu mere rastløs. Jeg tror, at gæsterne har glemt mig (her er fjæs og SMS ret vigtigt) men lige inden panikkens angstsved springer ud fra pande og ryg, hører jeg et forsigtigt bank på døren. Få sekunder efter har jeg åbnet den, og den af mine mindst interessante venner står klar. Til tiden. Nederen. Et dårligt menneske fordi han eller hun var så fræk at ankomme til tiden. Mine angstsvedsperler forsvinder og jeg bliver glad for denne ven. Glad for at få lov til at bruge en times tid i dennes selskab, uden at blive forstyrret af mine seje venner, som først kommer senere.

EN TAK og en bøn skal gå ud til dig. Dig som kommer til tiden. Dig som ikke går op i detaljer som mødekotume og socialt rænkespil. Dig som man kan regne med. Du er den sejeste af alle gæsterne for mig, som vært. Tak.