Jeg vil lige starte med et forbehold. Hvis man er i den uheldige situation, at man ikke har tag over hovedet, er det naturligvis beklageligt. Men jeg kan ikke lade være med at drage nogle paralleller mellem de øldrikkende tosser jeg ser hver dag på Nørreport station og de hjemløse. At de i stedet for at bruge den støtte de end måtte få på øller end på at finde sig et sted at bo, er deres egen sag. Jeg forbeholder mig derfor at have lov til at brokke mig!

-Hver dag når jeg stiger af toget, på spor 2, på Nørreport station, er vi et sted mellem 100 og 200 mennesker der skal op af en forbistret smal trappe. Midt på den trappe sidder en hjemløs kvinde, med et flamingo-bæger hvori der er en tokrone. Med kortere ord; hun tigger. Hvis en af de mange pendlere forbarmer sig over hende, opstår der en kø-(s)tilstand, som jo for mange er en af grundene til at de vælger toget frem for bilen. Når man så har kæmpet sig gennem, kommer man op til en mand der står og sælger livsstilsmagasinet, Hus Forbi! Jeg er ikke typen der blankt afviser velgørenhed og jeg har oven i købet købt hjemløs-avisen et par gange. Men når det er hver dag man skal tækkes med dårlig samvittighed over man bare ignorerer det stakkels menneske, er det bare for meget. Og for det ikke skal være løgn, står der en til oppe for enden af trappen. Jeg har haft mine “moments” hvor jeg får lyst til at støtte dem, men det og samvittigheden forsvinder totalt når jeg så ser den halv-tomme Odin-pilsner stå ved siden af stakken med aviser, og jeg føler mig til gengæld rigtig røvrendt. At han bruger pengene han tjener på øl i stedet for at skabe sig en bedre tilværelse, kan køberne af avisen jo ikke gøre noget ved. Men når han ikke engang gider ulejlige sig med at drikke sine øl et andet sted, end der hvor han møder allerflest mennesker, og der hvor han har allerbedst mulighed for at ændre på sit og andre hjemløses image, bliver jeg en kende bitter. Det bør nævnes at han altså ikke står og drikker øl, fredag eftermiddag (eller det gør han jo nok også), men på hverdage klokken 0800 om morgenen. Dette er altsammen med til at skabe et negativt indtryk af de hjemløse. Jeg mener, at hvis man støtter tiggere og hjemløse, er man med til at holde dem fast i deres situation, således at de ikke kommer ud af deres problemer. Så lad os da gøre alle glade, og få de hjemløse installeret på nogle rehabiliterings-centre. Derved slipper de for at skulle ydmyge sig ved tiggeri, og vi andre slipper for dårlig samvittihed og kø-dannelser på stationerne.

U.