big-facebook-like2

EN UNDERLIG tendens, som har hersket på facebook i et godt stykke tid, er hele “like”, eller “Synes godt om” -cirkuset. Som udgangspunkt giver det jo ret god mening at like diverse statusopdateringer, medieindlæg og links. Men når facebookgrupper- og sider kræver at man liker dem for at få lov til at se indholdet, er det jo direkte misvisende. Hvordan kan jeg like noget hvis jeg ikke ved om jeg liker det? Ofte drejer det sig om en interessant video med et lokkende navn, f.eks. “Verdens hårdeste frispark” i en fodboldsammenhæng, og i virkeligheden er det bare et trick for at få folk til at besøge sin side, med links til reklamer, produkter osv..
JEG VED ikke med resten af facebook-verdenen, men når jeg havner på en side med påkrævet like, trækker jeg på skuldrene og navigerer væk fra siden med mistet interesse.

U.