DET’ SØRME, det sandt Movember!
Hipster-wannabes sidder i øjeblikket rundt omkring i Danmark, og klapper i deres små benede hænder, over tanken om Movember. Hvad er Movember? En måned om året kan mænd vælge at lade deres overskæg gro, for at vise deres støtte til forskning i prostatakræft. Moustache + november = movember. Eller det er i hvert fald sådan jeg har opfattet det. Som udgangspunkt en morsom og sjov ide.

JEG SYNES det er et problem, at mange mænd nu skal til at gå højt med den dobbeltmoralske fane, fordi et overskæg er ikke det samme som en økonomisk støtte til cancerforskning. Nej det er en måde at iscenesætte sig selv, som rytter på den moralske hest. Der findes mange som er medlem af fx Kræftens Bekæmpelse, som ikke anlægger overskæg en måned om året. De mennesker er de ægte helte, for de skilter ikke med det. Movember-lemmingerne får de ikke overskægsforpestede til at se ud som dårlige mennesker, bare fordi de ikke har lyst til at ligne usoignerede nyhedsoplæsere fra 80’erne.
Enhver med en gennemsnitlig skægvækst kan lade lortet vokse i den måned, og blive anset som solidarisk helt. Selv uden rent faktisk at yde nogen støtte til formålet.

OG DE kvinder som er med på “Hav sex med et overskæg”- bølgen, eller hvad pokker den hedder, er bare med til at flere mænd lader børsten gro, i et selvisk håb om at virke spændende og empatisk og derved få et knald. Hvis kvinder virkelig vil yde velgørenhed, skulle de tage og kneppe nogle hjemløse i stedet! Hands on! Jeg garanterer skæg og dårlig personlig hygiejne!

DET KAN da godt være, at jeg bare er sur over at have skægvækst som en 12-årig, men det skal ikke forhindre mig i at synes, at overskæg er kikset og ulækkert (medmindre man er kok, og har det rigtige cykelstyrsskæg – så er det sejt). Måske kvinder skulle lade deres armhulehår vokse i en måned, til støtte for lymfekræft? Så skulle vi fyre ud og give sex til en Femø-hippie, med fletninger under armene? Måneden skulle hedde Julymfi måske? Drop Movember – det var interessant sidste år. I år er det bare wannabe..

Oooh