I ÅRETS tredje nummer af Tidens Kvinder, som udkom i april, havde jeg en lille klumme i. Temaet for nummeret er: Vidunderlige Vagina, og jeg havde skrevet en lille skedeprut af en klumme om fisser. Da emnet jo er dybt og underfundigt, kunne jeg ikke begrænse mig til klummens størrelse, og TK-redaktionen var derfor nødt til, at skære lidt i den. Men fat mod. Herunder er den fulde klumme, om fisser, uden fingre i (læs: fingre lagt i mellem):

 

 

<Fængende arbejdstitel>

 

KÆRE LÆSER (og mor, hvis du læser med). I det følgende vil jeg gøre nogle reflekteringer over kvindens allerhelligste, nemlig et af de kæreste børn med mange navne: Fissen, tissekonen, vagina, perleporten, missen, kussen, fileten, fjabben, fjasen, fjamsen, med meget mere. Jeg vil forsøge at kaste subjektivitetens lys, over nogle af de fisse-tanker som mænd går rundt med. Selve navnet er i sig selv en besværlighed, fordi der synes ikke at være en ligevægtig ækvivalent til ordet pik – som ganske enkelt bare ligger bedre i munden end fisse. Det er yderst beklagende at dette ords eksistens er, for mig, ikke eksisterende. Skulle du have det perfekte ord, så tøv ikke med at sige det til så mange som muligt. Start med mig!

FOR AT komme videre til den lidt mere saftige del af fissen, så har jeg de seneste tre måneders tid, udspurgt mine venner (og nogle gange fremmede), efter nok tabu-øl, om hvad de går og tænker om fissen. Det viser sig nemlig at jeg har meget få præferencer, og har ærlig talt ikke skænken den/dem mange tanker, som det selviske mandsapparat jeg er. Med udgangspunkt i en tro på at alle mænd tænker lige så lidt på det som jeg gør, har jeg forhørt mig hos mine venner (både mænd og kvinder). Spørgsmålene er enkle. Hvad tænker I om fissens størrelse, lugt, smag kropsbehåring, indre/ydre skamlæber (flashback til ordkløveriet før; hvorfor har vi ikke fundet et andet navn for skamlæber endnu? Det emmer jo langt væk af en middelalderlig holdning til kvinders underliv og ikkeeksisterende seksualitet!).

DER ER efter min mening en del fokus på pikken og dens omfang, og ikke meget snak om fissen. For eksempel lærer drengene i 6-7 klasse at størrelsen ikke betyder noget, men få år senere erfarer vi at størrelsen rent faktisk betyder en hel del. Omvendt er der, hos mænd, ikke det store fokus på om, hvorvidt fissen er stor eller lille – for selvfølgelig handler et sexpars succesrate, ud over hårdt og konsistent arbejde, om at parterne er kompatible med hinanden. Hvis han har en ostereje og hun har en hangar, eller hvis han har en fold-ud-miderside-penis og hun har et mussehul (missehul?), er det ganske givet med til at øge kravet om en betydelig arbejdsindsats. Alligevel er det altid det synlige mandlige vedhæng som får mest opmærksomhed. Min fisseresearch (undskyld men jeg måtte bare bruge det ord) viser faktisk at kvinderne tænker rigtig meget over deres fisser, og visse kvinder er direkte nervøse eller utrygge ved tanken om deres køn. Nogle kvinder nægter kategorisk at skulle modtage oralsex, på grund af utryghed og en frygt for hvilke onde tanker han måtte tænke om deres fisse. Jeg har hørt fra flere mænd, som har været sammen med kvinder der har født, at de oplever at kvinder undskylder på forhånd – at de måske ikke er stramme nok. Og de mænd jeg taler om rystede på hovedet med en jamen-forstå-nu-at-I-er-fucking-dejlige-bevægelse mens de fortalte om det.

HVAD ANGÅR kønsbehåring, så synes jeg det er vigtigt at kvinder barberer sig for deres egen skyld, fordi de ikke bryder sig om for meget hår dernede, og ikke fordi en eller anden åndssvag konvention dikterer det. Jeg er stor tilhænger af at man kan se på kvinden at hun ikke er et barn, men et voksent menneske. Omvendt hvis Torneroses tjørnehæk vokser sig så stor at man ikke kan finde døren til slottet, vil jeg nok foreslå en trimning. Jeg tror ikke der er så mange kvinder, som er uenige med mig, hvis jeg som tommelfingerregel mener, at det helst er fyren som skal have mest hår (og den må han også meget gerne trimme, det er jo så moderne).

EN ANDEN ting som mange kvinder går og bekymrer sig over er de såkaldte indre skamlæber. Det er de der gardiner som hænger lidt ud af fissen, og det varierer hvor meget der er synligt. Nogle har en diskret kaffebønne, andre har troldmandsærmet. Jeg har hørt kvinder fortælle at de er frastødt ved tanken om den kolde sharwarma-strimmel, som mest af alt minder om det stykke løse hud man skærer af kyllingen inden den skal i ovnen, og nogle kan være bange for at det hænger for meget ud osv. Jeg læste et sted at det er blevet populært hos plastikkirurger at få trimmet dem lidt, så det så mere pornoagtigt ud. Der er snart ikke den kropsdel som kvinder ikke kan få lavet om <indsæt vemodigt suk her>, fordi de åbenbart ikke er gode nok fra naturens side. Jeg skal ikke kunne sige, om der findes ekstreme tilfælde, af for meget løst hængende ydre skamlæbe, hvor en operation ville være i orden. Men hvis det er sådan at det hænger fast i cykelkæden når du cykler, vil jeg nok sige god for den. Jeg vil også påberåbe mænds ret til at lave helikopteren! Hvis du kan lave den, så vil jeg foreslå en nydelig fransk fletning, eller modvilligt acceptere en skønhedsoperation. Helikopterveto!

DE FLESTE af de mænd jeg talte med, har kun reflekteret ganske lidt over deres fissepræferencer. Fællesnævneren er at mænd er tossede med kvinder, og især hvis de kan få deres opmærksomhed. Selve nærheden og udstrålingen, er i sidste instans det som i virkeligheden er tiltrækkende. Og når vi først har sat os for at give jer noget lækker sex, så er det altså ikke banaliteter som en lille variation i kønsbehåring, stramhed, fissestørrelser, cabarettræk osv. som afskrækker os. Dér skal kvinder være glade for mænd, og i tilgift acceptere at pikken måske tilsvarende er lidt skæv, eller størrelsen ikke helt er perfekt, eller bollerne ikke er barberet grundigt nok, og hvad mænd ellers kan finde på af dårlige selvbebrejdelser.

FOR AT nå helt til bunds i fissen, dvs. konklusionen af min overfladiske træden-vande, på dette dybe vand som er kvindekønnet, må være at mænd tænker på (og nogen gange med) pikken, og kvinder tænker på (og nogen gange med) fissen. I sidste ende er vi skabt helt som vi skal være, og forherligelse af diverse uopnåelige kvindeidealer, er blot med til at skruen uden ende, konstant bliver strammet i den forkerte retning. Vi mænd elsker kvinder samt deres køn, men spilder altså ikke tid på at nedgøre det i tankerne.

PS. FISSE er fantastisk at skråle af en eller anden årsag. Modsat pikken, så er fisse som ord stadig lidt frækt at sige højt. Det har vel også en værdi?