OKAY JEG er dårlig til mange ting. Jeg kan ikke svømme crawl, spille fagot, tale spansk eller jonglere. Jeg kan heller ikke finde ud af at tage billeder når jeg er på ferie. Jeg er netop hjemvendt fra Råskide-festival, hvor jeg i otte dage har festet med sjove, mærkelige, skæve og skæve personligheder. I al den tid lå min smarte telefon i lommen, standby, ready til at tage billeder for at dokumentere eventuelle Kodak-moments (hvilket der var rigeligt af!). Nu er jeg kommet hjem og der er lige præcis to fotos på min telefon efter den uge. Det ene er af min bror som sidder glad over tre fadøl (klart han er glad), alright – det billede røg fluks på facebook. Det andet foto er en finurlig effekt, som akkompagnerer den sang som har kørt inde i mit hovede i flere uger nu. Nemlig Faxe Kondi fra Klumben og Raske Penge. Her er billedet:

“FOR DET min yndlingssodavand..”  Drenge burde genkende dette med det samme, men for de som ikke helt kan se hvad det skulle være, så er det de 4-mands pissoir du portable, som står rundt omking på festivaller, havnefester og gadefester. Nogen syntes at deres tomme dåse skulle ligge der, og fordi jeg gik og sang Faxe Kondi hele tiden, har jeg taget et billede af det. Men hvad er det som gør at netop dette motiv fangede min fotograftrang? Et ultimativt resultat af en genial markedsføring? Jeg tror ikke at folkene bag Faxe Kondi (sodavanden) selv har lagt den i pissoiret, men musiknummeret, som jo egentligt er en lang reklame (interessant hvis Faxe har betalt musikerne for at lave den – reklame på p3? Genialt), er med til at etablere sodavanden i min bevidsthed, så når jeg ser et skilt med Faxe Kondi, eller en dåse i en pisserende, synger jeg “For det min yndlingssodavand..”. (Det er det i øvrigt ikke – Mountain Dew). Derudover er jeg så evnesvag at jeg tager et billede af det, og lægger det på min blog. Mere gratis reklame. Perfekt PR. Genial markedsføring – hvis det er med vilje… Hvis ikke, er Faxe bare ualmindelig heldig at Klumbende Penge synger om lige deres sodavand.

U.

PS. ROSKILDE var fedt, jabba jabba jabba. Alison Krauss & the Union Station var fedt, vejret var godt, øllerne var dejlige. Bum.