”Gør mod andre, som du vil, at de skal gøre mod dig” – Lukas 6:31

CITATET FRA Biblen har jeg valgt fordi, at selvom det er gammelt, tror jeg det kan være interessant at reflektere over i en ’scor-en-fra-det-modsatte-køn’ –diskurs (ååh skønt ord, nom nom nom). I en situation hvor man gerne vil tage en biopsi fra det svulmende kødmarked, er kvinder og mænd noget forskellige, og ved at eftertænke lidt, tror jeg vi kan lære en hel del af hinanden.

VI (FYRENE) går lige på og hårdt, med latterlige scorereplikker såsom: ”Ej! Der er noget galt med min telefon – dit nummer er der ikke” eller ”Tror du på kærlighed ved største pik, eller vil du ha’ den slap?”. Dette gør vi fordi vi aller inderst inde ønsker at en pige kommer hen til os og lægger kortene, såvel som fileten på bordet. ”A little more action please”. Det er ikke nødvendigt med alt den snakken, SMS’en og drinks-påhældning frem og tilbage hvis I i sidste ende alligevel ikke gider os. Direkte action.

KVINDER DERIMOD, forsøger at udstråle selvsikkerhed, hvilen i jer selv og hard-to-get, hvor vi mænd, som rotterne omkring julegrøden, forsøger at finde ud af, hvordan vi sniger os ind på jer. Men dybest set handler det (indsætter lige et ”sikkert” her, fordi jeg som fyr bevæger mig i en gråzone at et dybtvands-grænseland, når det gælder mysteriet om kvinder) om at det er den slags værdier vi er nødt til at besidde, eller i hvert fald foregive at besidde, hvis vi vil have en reel chance for en tur i karrusellen.

HVORFOR KAN I ikke bare gå direkte til kødfadet, og spørge om vi er med på noget? Selvfølgelig findes der undtagelser i begge lejre, men for at rå-generalisere, for eksemplets skyld, tror jeg kvinder vil få noget af en oplevelse, hvis rollerne bliver byttet om. Jeg tror at de fleste fyre vil blive meget overraskede og tro der er tale om skjult kamera, eller en eller anden form for tabt væddemål.

OMVENDT, HVORFOR kan vi ikke bare tage os sammen, og ikke virke så desperate, at hver gang en pige præsenterer sig, tager vi straks halen frem og begynder at logre helt vildt? Er vi i virkeligheden så primitive, eller er det blot det yderste resultat af hvor lækre vi synes I er? Et par piger kommer til bordet, og straks bliver samtalen meget hyggeligere. Jeg har oplevet at blive til et tredje hjul på en to-mands bartur, bare fordi vi på et tidspunkt fik selskab af en kvinde. Omvendt har jeg pustet mig op og brunstigt flekset overlæben for at indsnuse de nytilkomne feromoner, som et andet muldyr i parringstid (JA jeg ved godt at muldyr ikke kan formere sig, så meget desto bedre eksempel). Men hvorfor gør vi det? Er det ikke ”Bro’s before ho’s”? Hvordan kan vi være ligeglade med livslange venner, overfor en kvinde vi netop har mødt? Prøv at lave en test næste gang I er på bar, og en udenfor gruppen stående kvinde joiner jeres bord. Hvad er det der sker med mændene? Uha vi bliver sjove, og pigen er virkelig sjov, og vi retter på skjorten og bøvser diskret og strækker fjerene, som en kødfuld, fedladen parodi på en påfugl. SE MIG! Måske er det naturens orden at vi skal vinde jeres gunst, (selv i disse ligestillingstider), men vi mænd bør alle reflektere over hvorfor vi gør sådan. Måske kan det være med til, at vi læner os lidt mere tilbage, og hviler mere i os selv – og derved bliver mere spændende i jeres øjne. Jeg tror det kan gøre vores chancer og renommé bare et lille hak bedre.

OG KVINDER: Prøv at tage en fyr med direkte action. Giv os lidt af vores egen medicin. Hvem ved måske gider vi det heller ikke!

U.