mortens_aften_kalkun_stor

SÅ ER det endnu en gang blevet tid til den såkaldte Mortens aften. En aften hvor man skal spise and og ære… Morten? Jeg antager der er tale om en helgen, ligesom Sankt Hans. Problemet med Mortens aften er, at den praktisk talt er ikke eksisterende. Jeg kender ingen og har ej heller nogensinde hørt om nogen, der fejler ham. Mortens aften er når min ven, Morten, holder fødselsdagsfest. Det er det eneste der giver mening. Men hvem er det så der stædigt insisterer på at holde denne uddøde aften i hævd? Det er naturligvis ingen andre, end vores dejlige medie: fjernsynet. DR, tv2 og tv3 m.fl. fortæller gerne om ugens tv-programmer på Mortens aften, i stedet for blot at kalde dagen ved sit ugenavn. Og i morgenudsendelsen skal man se på kokken der laver and, i dagens særlige anledning. Som om alle indprenter sig den dato fra fødslen, på lige fod med juleaften og Sankt Hans. Hvis der nu lå et kommercielt motiv bag, lige som juleaften, fars dag og mors dag, ville det være til at forstå. Men så heldige er vi ikke engang. Det giver bare ingen mening.

JEG FORESLÅR at indføre Ulriks aften. En aften hvor jeg skal have gaver (og blomster, så dem fra Interflora også er glade) og vi alle skal spise juleand for at ihukomme mig. Og om hundrede år er der en tv-speaker der siger ’og husk nu vi sender Scwarzenegger film Ulriks aften, hele aftenen’ og ikke én eneste af seerne vil ane hvad Ulriks aften egentlig gik ud på. Måske nogen ville sætte sig ned og skrive en blog omkring den, og derigennem foreslå sig selv som emne til sådan en aften.. Hvem ved??

U.